BLOG

BAKIŞ AÇINI DEĞİŞTİR DÜNYA DEĞİŞSİN

Türkçe öğretmeni olarak başladığım iş hayatımda şu anda kişisel gelişim uzmanı olarak birçok bireye ve şirkete danışmalık yapıyor ve seminerler veriyorum. Peki, beni sıradan bir Türkçe öğretmenliğinden sıyırıp bu işleri yapmama neden olan şey neydi biliyor musunuz? 

Sadece bakış açımı değiştirdim. 

Kulağa ne kadar basit geliyor değil mi?  .

Aslında çok basit. Bir kitap okudum hayatım değişti derler ya ben de 2010 yılında bir insanla tanıştım ve hayatım değişti. Bana hayata farklı açılardan bakabilmeyi öğretti. Sıradan insanlar gibi olmamayı sadece farklı olduğunuzda her zaman tercih edilen siz olacağınız bilincine varmama vesile oldu.

Küçükken izlediğim bir filmde bir psikolog görmüştüm. İnsanlar kapısında sıraya girmiş adamla konuşmak,  ondan faydalanmak için ciddi miktarda para veriyorlardı.   Yaptığı fazla bir şey yok gibi geliyordu ama insanlar onunla görüşmek için sırada bekliyordu. Adamda sihirli bir şeyler vardı. Herkesi kendine çekebiliyor ve de etkileyebiliyordu. Sanki elinde sihirli bir değnek varmış gibi her şeyi olduruyordu.

Benim de şu anda sihirli bir değneğim var. Ne dersiniz? Olabilir mi böyle bir şey? İstediğim zaman istediğim şeyi olduruyorum.

Nasıl mı?

Olaylara karşı bakış açımı değiştiriyorum…

Şu sürece dikkat edin…

Sonuç:  başarısızlık (içinde bulunduğunuz durum)

Sebep: bakış açısı ( anahtar) (olaylara yüklediğimiz anlamları ve bakış açıları)

Süreç: yeni bakış açısı ( değişim) (olaylara bakış açını değiştir)

Yüzleşme ( kendinle) (içinde bulunduğun durumu değerlendir)

Keşif: yetenek, anlam  (yeteneklerini ve hayata yüklediğin anlamı keşfet)

Farkındalık ( yol ) (dönüşümün olacağı yola girdiğinin farkına var)

Ürün: dönüşüm (kendinizde olan değişimleri gör)

Sebep: sihirli değnek  ( anahtar) (sihirli değnek dokunur)

Ürün: başarı  (ve sonrasında istediğiniz olur)



Başarılıysanız bir sebebi vardır. Başarısızsanız da… Her sonuç, içinde sebebini barındırır. Sebep yoksa sonuç da yoktur. Yukarıda da gördüğünüz gibi tüm başarısızlıklarımızın sebebi bakış açımızdır.  Bakış açını değiştir her şey değişsin.

Malum, bir metal paranın iki yüzü vardır. Yazı ve tura…

Her sorunun da iki yüzü vardır. Çözüm ve çözümsüzlük. Bir metal paraya bakar gibi sorunlarımızın hep aynı yüzüne bakarsak bize söyleyeceği şey hep aynı olur. Çözümsüzlük tarafına baktığımızda göreceğimiz şey yine çözümsüzlük olacaktır. Ancak bakış açımızı değiştirip paranın diğer tarafına baktığımızda çözümü göreceğiz.

Her sorun aslında çözümü de barındırır. Tabi bakmasını bilene. Özetle bakış açımızı değiştirdiğimizde süreç işlemeye başlar ve ürüne yani başarıya ulaşırız. Bu da bizim sihirli değneğimiz olur.

Yani, sihirli bir değneğe sahip olmak istiyorsanız bakış açınızı değiştirecek ve süreci kontrol edeceksiniz. Eh biraz da gayret gerekecekJ

whatsapp