BLOG

KÜÇÜK ŞEYLER

Küçük şeyler, her insan için farklı anlamlar ifade edebilir. Kimine göre değersiz önemsiz anlamındayken kimine göre de ayrıntının saklı olduğu kişilerdeki farkındallık düzeyini arttıran bir anlam ifade edebilir. Bu iki anlam bir biriyle zıtmış gibi görünse de iki bakış açısı da kendi içinde doğrudur.  Çünkü neyin küçük neyin büyük ya da neyin önemli neyin önemsiz olduğu kişiden kişiye değişebilir.

Ne kadar küçük olursa olsun büyük olan her şeyin temelinde küçük şeyler vardır. İster farkına varın ister varmayın yarın olacak her şeyin temelleri o küçük eylerle atılır.

Vaktiyle okyanusta yol alan kocaman bir gemide çelik levhaları birbirine bağlayan küçük cıvatalardan bir tanesi laçkalaşmaya başlamış ve bulunduğu yerden çıkmak istemiş. Diğer cıvatalar ‘’Sen çıkarsan biz de çıkarız’’ demişler. Bunları duyan perçinler ‘’Biz de çok sıkışığız. Biz de yerimizden çıkmak istiyoruz’’ demişler.

Bunu duyan geminin iskeletindeki çelik levhalar: ‘’ Ne olur böyle yapmayın. Siz tutmazsanız biz de ayrılmış oluruz’’ dediler…

Derken, küçük cıvatanın niyeti bütün gemiye yayılmış. Gemi batma tehlikesiyle karşı karşıyaymış. Geminin kaburgaları levhaları perçinleri, cıvataları küçük cıvataya haber göndermişler.

‘’ Küçük cıvata yerinde kalmalıydı’’

Yoksa hiçbiri karaya ulaşamayacaktı.

Küçük cıvata küçük olduğunu ama çok büyük bir önene sahip olduğunu anlamış ve yerinde kalmaya karar vermiş.

BÜYÜK ŞEYLER KÜÇÜK ŞEYLERDEN GÜÇ ALIR VE VAR OLURLAR.

Her küçük şeyin önemi bilinirse o küçük şeylerin önemi daha iyi anlamış oluruz. 

whatsapp